The North West

 logo 1

 

The North West nærmer seg med stormskritt og det ligger an til å bli fire flotte dager med et spennende og innholdsrikt program.


Programmet er svært relevant for både politikere og ansatte i kommunene, og vi håper å treffe så mange som mulig fra kommunene på Sunnmøre under The North West.

Det blir en rekke foredrag, debatter og kulturarrangement på ulike steder både i sentrum og på Campus Programmet finner dere her : http://thenorthwest.no/index.php/program
Programmet blir oppdatert fortløpende. Følg også The North West på Facebook : https://www.facebook.com/thenorthwestalesund/

Påmelding skjer via Tikkio: https://tikkio.com/

Noen smakebiter:

ONSDAG 18. APRIL
The North West inviterer til en dag med mange dyktige foredragsholdere som tar opp temaer som fremtidens arbeidsplasser, fornybar energi og innbyggerinvolvering. Hvilke studie- og arbeidsmuligheter finnes i regionen?
Hvordan vil digitalisering endre persontransporten i fremtiden? Hva vil skje når oljen tar slutt? Kom og bli med, denne dagen blir det stilt mange viktige spørsmål for Ålesundregionen.

Konferansen åpnes av den verdenskjente urbanisten og forfatteren Richard Florida der han peker på utfordringer og muligheter for samfunnsutvikling og næringsliv i regionen. Videre vil Torgeir Reve, Kathrine Synnes Finnskog, Gjermund Langset og Silvija Seres komme med sine refleksjoner med utgangspunkt i Floridas T-er; Tilhørighet, Talent, Toleranse og Teknologi. I etterkant av foredragene vil det være en workshop om Richard Floridas analyse og der vi tar vi med oss Floridas tanker og «oversetter» dette til konkrete tiltak for regionen. Dagen avsluttes med «Sunmørsbattle» på Terminalen.


TORSDAG 19. APRIL
Deltakerne inviteres til en dag med mange dyktige foredragsholdere som tar opp temaer som fremtidens arbeidsplasser, fornybar energi og innbyggerinvolvering. Hvilke studie- og arbeidsmuligheter finnes i regionen? Hvordan vil digitalisering endre persontransporten i fremtiden? Hva vil skje når oljen tar slutt? Kom og bli med, denne dagen blir det stilt mange viktige spørsmål for Ålesundregionen.
I samarbeid med KS arrangeres et spennende seminar om samskaping og innbyggerinvolvering der vi blant annet får presentert spennende metoder og verktøy og der målet er å gi deltakerne inspirasjon og konkrete «nøkler», tips og motivasjon til hvordan man selv kan gjennomføre grep i egne organisasjoner og lokalsamfunn. Formen er lagt opp slik at det skal være lettere å gå «hjem» og sette i gang egne tiltak og satsinger.

Samme kveld er det konsert på Teaterfabrikken med Anita Valderhaug og Bjørnar Myhr.


FREDAG 20. APRIL
Temaer som bærekraft, fremtidens by, arbeidsliv, kultur og næring vil være i fokus denne dagen. Her har du muligheten til å kaste deg inn i debatten om hvilken verdi kultur har for samfunnet, hvordan vi skaper urbane byer og hva som skjer med mennesket i en digital verden. Vi skal også se på mulighetene for å skape fremtidsrettede arbeidsplasser knyttet til kulturnæringene.

Fredag vil det også bli arrangert et eget seminar om Digitalisering og innovative anskaffelser i samarbeid med Nasjonalt program for leverandørutvikling. Se program her: http://thenorthwest.no/index.php/programLØRDAG 21. APRIL
Dette er den store «familiedagen» med massevis av aktiviteter for små og store både i i sentrum og på Campus.
The North West avsluttes med en spektakulær nattevandring i samarbeid med Norad for å markere FNs bærekraftsmål med et ekstra fokus på mål nummer 14 – livet under vann. Nattevandringen starter i Byparken og går videre opp til Fjellstua og byfjellet Aksla.
På toppen blir det gratis konsert i magiske omgivelser med selveste Jarle Bernhoft.


Velkommen til The North West!

E-post