Ønsker hydrogen

hydrogen konferanse fuel cellEtter energikonferansen ble hydrogen nevnt som den beste løsningen for den grønne fremtiden. I mens kjørte en hydrogenbil fra Langevåg til Oslo.

Hyundai Fuel Cell, Norsk Hydrogenforum, Siemens og Zero var blant annet til stede under konferansen på Devold fabrikken i Langevåg.

Drivstoffet med null utstlipp ble den store snakkisen, samtidig som to hydrogenbilder fra Hyundai Fuel Cell var på plass. Deltakerne fikk prøvekjøre bilen med null utslipp, samt at Pr-sjefen Morten Brusletto kjørte hydrogenbilen fra Langevåg til Oslo.

- Kjøreturen var en slags test av veistandarden i landet vårt. Med blanding av forskjellige veityper, som skal gi et realistisk bilde av forbruket for en hydrogenbil, forklarer han.

- Hadde man klart å få til en personbil i Ålesund som kommer seg til Vigra på en tank. Så er potensialet stort i både Ålesund og området rundt, sier Brusletto.

hydrogen konferanse morten brusletto

Miljø i fremtiden

Under Verftskonferansen som pågikk samme dag, ble hydrogen også nevnt. I front sto konsernsjefen i Fiskerstrand Verft.

-  Vårt mål langt der fremme er å skape den første hydrogenferja. Da er det rent, sier Fiskerstrand. Han tror ikke teknologien er der  -  ennå, sier Rolf Fiskerstrand til Sunnmørsposten.

- Joda den finnes, sier Marius Holm, leder for miljøstiftelsen Zero. Han mener det heller ikke er urealistisk at Fiskerstrand Verft produserer den første hydrogenferja allerede om fem år, fortsetter han til Sunnmørsposten.

Entusiasmen er stor

Morten Brusletto i Hyundai er enig med Fiskerstrand og Holm, og veien videre er hydrogen. Han mener sterkt at om de gode kreftene samler seg er alt mulig.

- Fra et hydrogenperspektiv skal det ikke så mange stasjoner til før vi er i gang. Det koster kanskje 15. millioner kroner for en stasjon, men her mener jeg både det offentlige og private kan få det til sammen, sier han. 

hydrogen konferanse bil kjorer

Det var derfor han også mener det er konferanser som Energikonferansen - Det grønne skiftet i Ålesund som er spesielt viktig for å åpne dørene for fremtiden videre.

Landskapet og turen til Oslo kan Brusletto forklare som enkelt og greit; flott å se på. Men hele turen vil han ikke lette på sløret for.

Reportasjen om turen kan finnes i magasinet Bil #1/16 som kommer ut i slutten av november.

Emneord: Energi og klima

E-post